Gräslökschevré med havtornsmarmelad
Crostini på Vivels danska rågbröd, blir härligt knaprig och på nordiskt vis. Skär rågbrödet i tunna skivor ca 0,5 cm och därefter diagonalt så att de bildar en triangel.
Pensla brödet tunt med olivolja. Rosta i ugn ca 5-10 minuter i 220 grader, se upp så att de inte blir brända.
Låt svalna! Kan göras med fördel dagen innan.
Örtkräm på Chevréost.
300gr Chevré
2 dl cream fraiche
1 dl finhackad gräslök
0,5 dl grovhackad basilika
1 nypa salt.
Mixa chevre och cream fraiche till en jämn konsistens. Blanda därefter i resten av ingredienserna.
Lägg några ruccolablad på brödet och klicka därefter krämen ovan på. Toppa med ca 1/2 tsk havtornsmarmelad.
Vi prövade Kiviks havtornsmarmelad som passade utmärkt.