Gräslökschevré med havtornsmarmelad

Crostini på Vivels danska rågbröd, blir härligt knaprig och på nordiskt vis. Skär rågbrödet i tunna skivor ca 0,5 cm och därefter diagonalt så att de bildar en triangel.

Pensla brödet tunt med olivolja. Rosta i ugn ca 5-10 minuter i 220 grader, se upp så att de inte blir brända.
Låt svalna! Kan göras med fördel dagen innan.

Örtkräm på Chevréost.

300gr Chevré
2 dl cream fraich
1 dl finhackad gräslök
0,5 dl grovhackad basilika
1 nypa salt.

Mixa chevre och cream fraich till en jämnkonsistens. Blanda därefter i resten av ingredienserna.
Lägg några ruccolablad på brödet och klicka därefter krämen ovan på. Toppa med ca 1/2 tsk havtornsmarmelad.
Vi prövade Kiviks havtornsmarmelad som passade utmärkt.