Parmesankräm med sötpotatis Sweetchili

Använd gärna baguette eller Vivels stenungsbakade baguette

Skär baguetten i sneda skivor (ca 1 cm). Ripla eller pensla olivolja över skivorna och rosta därefter i ugn ca 10 minuter på 200 grader.
Låt svalna! Du kan med fördel göra detta dagen innan.

Skala och skär sötpotatisen i söta klyftor (obs små). Rosta därefter i ugn tills att de har blivit mjuka (ca 20 minuter i 200 grader).
Blanda därefter med sweet chili och ställ in i ugn ytterligare 10-15 minuter. Sötpotatisen använder du sedan för att dekorera crostinisen, den ger också en underbar sötma med sting vilket komplettera parnesankrämen perfekt.

Parmesankräm till ca 15 crostinis.

200 gr färskost t ex philadelfia
2 dl färskriven smakrik parmesan.
2 msk gräddfil.

Blanda samman ingredienserna och klicka därefter på brödet och dekorera med sötpotatisen.